Millo demana al Govern que s'imparteixi en l’ IES Pere Borrell de Puigcerdà el Cicle formatiu de FP específic d’ hostaleria i restauració

Enric Millo ha afirmat que va demanar a través d’una proposta de resolució, presentada el mes de gener i que es va debatre en la Comissió d’Educació d’aquest passat dijous al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat que imparteixi a partir del proper curs en l’ IES Pere Borrell de Puigcerdà el cicle formatiu de formació professional específica d’hostaleria i restauració i aquesta ha estat rebutjada amb els vots en contra de les tres forces del Tripartit.

En primer lloc Millo ha explicat que el Consell Comarcal de la Cerdanya va crear el setembre del 2004 la marca Cuina Pirinenca de la Cerdanya per promocionar els productes i la restauració de la comarca i perquè aquesta iniciativa tingui èxit és important que els joves ceretans trobin en ella una sortida professional que els permeti fer compatible el poder quedar-se al seu lloc de residència i tenir una bona feina.

El Diputat Gironí ha insistit en que La Cerdanya és una comarca en que les empreses que formen part de les diferents associacions de bars, restaurants, càmpings, etc, necessiten trobar persones amb perfils qualificats en el sector de l’ hostaleria i la restauració per tal de poder posar en marxa una estratègia competitiva basada en la innovació, en la qualitat i en la diversificació de producte i és per això cal potenciar la formació professional en aquest àmbit entre els joves, i seguidament ha afegit que a dia d’avui a la Cerdanya no s’imparteix el Cicle formatiu de formació professional específica de grau mitjà d’ Hostaleria i Restauració, com a ensenyament pràctic i de qualitat que ofereixi als joves ceretans unes bones perspectives laborals fet que nosaltres considerem necessari i per això ho hem demanat en el Parlament de Catalunya.

Finalment el Diputat Gironí ha dit que lamenta molt que les tres forces que donen suport al Tripartit hagin votat en contra d’aquesta proposta que el que busca es la millora de la formació dels nostres joves. Una formació la qual els permeti una millor entrada al món laboral en la seva comarca i evitar així que aquests hagin d’abandonar el seu lloc de residència per trobar una bona feina.

Enllaços notícies relacionades

El Punt

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2800925

Regió 7

http://www.regio7.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008040200_26_9963__COMARQUES-Govern-refusa-crear-Puigcerd-cicle-formatiu-dhostaleria-restauracio

3 comentaris:

GOlive Ideas4, S.L. >> "go for live ideas..." ha dit...

És estrany que iniciatives aparentment "apolítiques" en el sentit que afavoreixen als ciutadans i no al partit que les proposa no puguin prosperar, però així són els camins de la política...
Sort en la propera!
GUILLEM
http://www.goliveideas4.com
info@goliveideas4.com
http://goliveideas4.googlepages.com/catala
http://liveideascat.blogspot.com

Anònim ha dit...

Felicidades Sr. Millo. Este es el mejor blog que he visitado, muy útil pues informa a los votantes del trabajo que realizan nuestros representantes. Otros deberian tomar ejemplo, en vez de estar divagando sobre el sexo de los ángeles. ¡Menos palabreria y mas pragmatismo!

Anònim ha dit...

Molt be, Enric!!! Com deien al Cid: "Que buen vasayo si tuviese buen señor"