Activitat Territorial

Josep Enric Millo : És inadmissible que per culpa de la mala planificació i la mala previsió del Govern municipal de Calonge els veïns afectats pel projecte de reurbanització del carrer de la Rutlla hagin d’assumir el 90% del cost econòmic de l’obra, i encara més en aquests moments de crisi econòmica ”

El President del PPC de Girona, durant la seva visita a Calonge ha valorat la problemàtica suscitada arrel de la decisió del actual equip de govern municipal de Calonge ( CiU i ERC ) d’aplicar contribucions especials per dur a terme l’obra de reurbanització del carrer de la Rutlla d’aquest municipi, concretament per a la millora dels serveis existents en aquest carrer.

En aquest sentit Millo ha afirmat que : “ És inadmissible que per culpa de la mala planificació i la mala previsió del Govern municipal de Calonge els veïns afectats pel projecte de reurbanització del carrer de la Rutlla hagin d’assumir el 90% del cost econòmic de l’obra, i encara més en aquest moments de crisi econòmica “ i seguidament ha afegit que : “ la utilització de la figura de les contribucions especials en un moment de crisi econòmica com el que estem vivint és totalment inacceptable i espero que l’equip de govern rectifiqui i anul•li aquesta opció ”.

El President Popular ha explicat que : “ Un dels Projectes d’aquest municipi inclòs dins el Fons Estatal d’inversió local , el Plan E , és precisament el de reunrbanització i pavimentació del carrer de la rutlla d’aquesta població per valor de 230.000 euros és per això que sorprèn que l’equip de govern pretengui que l’obra de millora de les instal•lacions ubicades en aquest carrer l’assumeixin els ciutadans “

“ El més normal no hagués estat – s’ha preguntat Millo – que aquesta obra també hagués estat un dels projectes que aquest municipi presentes per ser inclòs dins el Fons Estatal d’Inversió Local i no que es carregui als ciutadans el seu cost ? “, Millo ha continuat dient : “ Aquesta posició només pot voler dir que la manca de planificació de previsió de l’equip de govern, el qual no deuria tenir aquest projecte preparat per tal de poder presentar-lo i així accedir al Fons Estatal és la causa de que ara hagin decidit carregar sobre els ciutadans el 90% del cost d’una obra que està valorada en més de 200.000 euros“

Finalment Millo ha dit que : “ En el moment actual que estem vivint de gran crisi econòmica és incomprensible que l’equip de govern de Calonge utilitzi la figura de les contribucions especials per acabar de dur a terme les obres de reurbanització d’aquest carrer i a més les apliquin en el seu màxim legal, en un 90 % mentre que l’Ajuntament tan sols assumeix un 10% ”

“He pogut parlar – ha comentat Millo – amb alguns dels veïns afectats per aquests tema, el quals m’han comentat que estan recollint firmes per demanar a l’Ajuntament que rectifiqui aquesta decisió, espero que l’Alcalde, el Sr. Jordi Soler, els escolti i rectifiqui la seva decisió i que sigui l’Ajuntament el que assumeixi el 100% del cost d’aquesta obra i per tan que la millora total del carrer de la rutlla d’aquest municipi no suposi en cap moment una despesa econòmica pels veïns “
5 comentaris:

Pere ha dit...

No menteixi senyor Millo, els veïns del carrer de la Rutlla de Calonge no paguen el 90% de les obres d'urbanització. El que paguen és el 90% del projecte dels serveis, però tota la resta, és a dir els treballs d'urbanització, es financen amb els fons FEIL. A més no es discrimina ningú, al contrari, els veïns del carrer de la Rutlla pagaran el mateix preu per metre quadrat que el que han pagat els veïns del carrer Àngel Guimerà i de la Plaça de la Doma. Abans de mentir informi's. no costa res, trobarà tot el detall d'això que li explico en el díptic que l'Ajuntament va enviar a cada veí, inclosos la família Veray...

calongí emprenyat ha dit...

Primer de tot volia agraïr al sr. Millo que s'hagi preocupat per aquest tema escnadalós que afecta, una vegada més, Calonge.
volia respondre el comentari que ha publicat el sr. Pere, tot i que sembla un escrit directe de l'ajuntament del poble,no serà que el sr.Pere te un sou i càrrec dins d'aquest organisme..?com diu, els veïns del c/ Rutlla pagaran el mateix que els de la plaça de la Doma...que hagués passat si en comptes d'un 90 %, haguès suposat un 120%...?? aquestes obres s'haurien de regir per % sobre les obres, ja que cada projecte es diferent....o es que ara faran la pl/ de la Rutlla...??
si l'ajuntament no vol pagar, que es el que sembla, doncs que no pagui...cosa que si va fer per les obres del carrer del senyor alcalde i els seus veïns... però que no carregui sobre els veïns unes obres que ells mai han demanat...tot i que per el contrari l'ajuntament del nostre poble compra locals, com can xicu...alguna paga doble o triple deu amagar-si...
i no vulgui despistar sr. Pere, no es una familia la que protesta, es un carrer sencer!!
espero, pel bé del poble, que aquesta problematica s'arregli, l'ajuntament faci marxa enrera i els veïns no hagin de carregar amb uns costos desmesurats, i menys en aquests temps de crisis...!

Jordi Soler ha dit...

Aquest "calongí emprenyat" prefereix no pagar res mentre que el seu veí del carrer Àngel Guimerà sí que ha pagat una part de les obres. Això és injuts i inadmissible perquè és una discriminació cap als veïns de la resta del nucli antic de Calonge que financen una part de la rehabilitació d'aquest barri.
Vostè creu que com a alcalde podria dir a la resta de veïns del nucli antic que financin una part de les obres però que els senyors del carrer de la Rulla no pagaran res? Aquesta és la vostra solidaritat amb un projecte que revaloritza de forma clara el centre del nostre poble i que servirà per potenciar el comerç i la vida en aquests carrers? Potser prefereix que els carrers del centre de la vila, que haurien de ser l'orgull del nostre poble, es continuin degradant?
També veig que està en contra que l'Ajuntament adquireixi un local pels avis del nostre poble. Ja ho sap que el contracte de lloguer del Casal d'Avis està a punt d'acabar-se i que els avis s'haurien quedat al carrer? Doncs després d'explicar als veïns del carrer Àngel Guimerà que vostè vol que les obres li surtin gratis vagi i expliqui a la gent gran del nostre poble que es queden sense local perquè vostè no vol pagar una part d'unes obres que contribuiran a revaloritzar la seva finca i el barri on viu.
També li he de dir que vostè diu coses completament falses. Vostè no sap com s'han pagat les obres del carrer on visc? Doncs l'Ajuntament no ha pagat ni un euro al carrer on visc, sinó que les obres les ha pagat el promotor dins de les seves obligacions d'urbanització.
Per acabar li mostro la meva alegria al veure que el senyor Millo ja sap on és Calonge. Fins avui no n'havia parlat mai i ara que a la família Veray li toca pagar contribucions especials fins i tot hem tingut el gust de veure'l pel poble!
Jordi Soler, alcalde de Calonge

contrastant ha dit...

Em sembla molt surrealista que hagi d'apareixer en un blog particular l'alcalde del poble per justificar unes obres que no ha sabut justificar ni vendre al poble...vostè està dient que és una injusticia que els veïns del C/ Guimerà paguin i els de la Rutlla no? segurament ho és però no s'oblidi de la primera i major injustícia que és que imposin dur a terme unes obres que ningú ha demanat, a ningú se li ha consultat i ningú vol, li recordo que la funció d'un ajuntament com de tota administració pública és afavorir l'interès general, dubto que realitzant aquestes actuacions pugui pressumir d'això...
A més, no faci demagogia amb el tema de revaloritzar i afavorir el comerç per ficar-se de banda algun sector que potser fins ara no ha aconseguit convencer, particularment em sembla molt agafat pels pèls argumentar aquesta reforma a costa dels veïns tant sols per revaloritzar el carrer quan avui en dia és l'ultima preocupació de cada un dels veïns d'aquest carrer i l'únic que veuen és que li estan cobrant unes contribucions abussives.
En definitiva, no em vinguin aquí a discutir-me que si tan per cent destinat això o lo altre quan ningú ha demanat aquestes obres que voleu imposar.
Per últim, afegir que aquesta arrogancia que desprèn sr. alcade no diu gaire d'una persona pública com és l'alcalde d'un poble, sàpiga que com vostè ironitza si el sr Millo, el qual no conec, coneix el poble de Calonge és per un fet negatiu que d'haver fet una bona gestió, o simplement fer les necessàries i deixar d'una vegada en pau al poble, no l'hagués hagut de veure.

Canviem d'alcalde ha dit...

Sr. Alcalde,

Que si de veritat es vostè l’alcalde, i no algú que es fa passar per vostè, no deixa de ser “esperpèntic” que a on l’alcalde deixa la seva opinió sigui en el blog del Sr. Millo, al que per cert, tant li molesta que opini sobre el poble que vostè hauria de governar amb sentit comú.

La seva resposta al “Calongí emprenyat” no fa més que deixar-me “anonadado” al veure la incompetència de vostè, Sr. Alcalde, pq cap veí de la Rutlla diu que no vol pagar, sinó que troba abusiu el percentatge del 90%. De veritat pensa que el poble de Calonge no està fart de les seves mentides?... Tingui el coratge de dir quin percentatge varem pagar els conciutadans del C/ Àngel Guimerà .. un 20%, 30% ? .. Aleshores dubto que els veïns de la rutlla no estem d’acord en “ajudar” , a pesar de la seva nefasta gestió davant de l’Ajuntament, i pagar aquest percentatge. I pregunti senyor Alcalde, assessoris, a veure si hi ha gaires ajuntaments que apliquin el 90% als veïns. No em faci parlar més del compte, per què si hagués tingut la previsió i el projecte fet, tot això podria entrar en el pla anomenat zapatero.. però és clar, només tenien la renovació del carrer... perquè pensar que primer s’han de fer les instal•lacions dels serveis i desprès tapar-ho deu ser massa complicat per vostè, no? Com explicaria que ara es gasta els diners per fer elcarrer nou i d’aquí poc l’ha d’obrir per passar-hi els serveis (gas, llum..)? .. Això es el que passa Sr. Alcalde.. que no te previsió...

Li recordo també Sr. Alcalde, que es feina seva el preocupar-se de trobar un local de lloguer pel avis, a on estan ara o en un altre local. Sense oblidar que l’ajuntament posseeix o te la possibilitat en altres immobles a on es podria ubicar un local pel avis del nostre poble, com l’antic convent de les monges ( carrer major ), La sala Fontova que potser es podria habilitar temporalment, el casal de la Plaça de la Doma etc ... Per què el que no es de rebut es dir que l’ajuntament no te recursos i desprès fer una compra a un particular ( Can Xicu ) amb l’excusa del avis... fa mala olor Sr. Alcalde ... fa mala olor...

Sembla que vostè Sr. Alcalde o no vol o no està capacitat per dirigir el nostre poble, per què si el seus arguments son demanar al “Calongí emprenyat” que sigui ell qui expliqui tot això al poble, potser serà que no te clar quines son les funcions d’un alcalde... o senzillament, que no està preparat, per què entendre que els percentatges existeixen per què hi hagi una proporcionalitat a l’hora de pagar qualsevol obra sobre pressupost es quelcom tant bàsic que si no es capaç d’entendre-ho, potser es l’hora de començar-nos a moure’ns en el poble per democràticament aconseguir un alcalde que de veritat no faci demagògia i estigui a l’alçada de les circumstàncies.

Per acabar li diré Sr. Alcalde, que trobo lamentable que com Alcalde d’un poble critiqui que un polític opini sobre quelcom que està latent al poble, que es el malestar dels veïns de la rutlla contra la seva gestió, i encara trobo més patètic per part seva posar-se a la boca el nom d’una família ( miri be els registres i escriptures per què el cognom que vostè anomena no hi te cap propietat ). Vostè Sr. Alcalde te un problema... i no es que una família o altre hagi de pagar una contribució especial, el seu problema es que es pensa que el poble es seu, que vostè es “amo i señor de su feudo” i si no tinc malentès, avui 29 de Juliol s’adonarà que no es una família qui no està d’acord en pagar els seus despropòsits... sinó tot un carrer .. i esperem que d’aquí poc i democràticament .. sigui tot un poble.

I una pregunta per acabar Sr. Alcalde... quelcom deu fer malament per què mai havia vist que un particular publiques un anunci a primera pàg d’un diari ( diari de Girona 26/07/09) fent publicitat per muntar una associació “d’emprenyats” contra la seva gestió .. vostè te un problema Sr. Alcalde.. el seu problema es diu CALONGE !!!!