Josep Enric Millo considera “insuficient” i “electoralista” la reforma de l’impost de successions

Vídeo Debat
El diputat del PPC al Parlament de Catalunya, Enric Millo considera “insuficient” i “electoralista” la reforma de l’impost de successions i donacions.

d
d
Millo ha explicat que el Partit Popular no pot donar suport aquest projecte per tres motius, “perquè no resol el problema de greuge comparatiu que teníem respecte a tercers, perquè no serveix per evitar la desinversió que es produeix a Catalunya com a conseqüència encara de l’existència d’aquest impost injust i desfasat, i perquè no serveix perquè paguin els rics, ja que seguirà pagant la classe mitja catalana”.

Així mateix, Millo ha acusat al Govern d'impulsar ara aquesta reforma per interès electoral. Segons el diputat el tripartit “no ha explicat la veritat, ja que aquest projecte no tindrà una aplicació del cent per cent fins el segon semestre del 2011”. En aquest sentit, ha recordat que el PPC porta des del 2003 demanat la supressió d’aquest impost “injust i desfasat”.

Finalment, Millo ha explicat que “el 89,6 per cent dels països d'Europa no paga i el 60 per cent de les comunitats autònomes espanyoles, han aplicat la reducció de la quota del 99 per cent; el 29 per cent han aplicat la bonificació sobre la base i l'11 no paguen, i Euskadi i Navarra paguen només un 8 per cent”. “És a dir, seguirem pagant més a Catalunya que a la resta d'Espanya2 ha afegit.

En aquest sentit, ha indicat que “aquesta situació fa que Catalunya i Extremadura siguin, les úniques que paguen més i, a partir d'aquest moment, tindrem l'honor de ser la segona”. “No és la situació que nosaltres volem per a Catalunya, senyor conseller, no és la situació que volem per a les famílies catalanes” ha conclòs.
3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per què a Catalunya és on hem de pagar molt més per heretar. Quan s'ha tingut oportunitat de fer una reforma al Parlament o bé al Congrés, sempre han faltat diputats que esteu a l'oposició a l'acual govern, i esteu a favor de la reforma, per què? és un tema que politicament no s'hauria de jugar amb les persones.

Anònim ha dit...

Ni el Govern Tripartit ara ni CiU en el seu moment han tingut voluntat real de voler suprimir-lo !!
Els únics que han defensat sempre la supressió d'aquest impost i que a més han demostrat a moltes altres comunitats que és així és el Partit Popular per tan no es contra els representants d'aquest partit que s'han de carregar les tintes, al contrari, a ells els hi hem d'agrair que segueixin defensant l'eliminació d'aquest Impost quant alguns intenten fer-nos creure que ja ho fan o faran, així doncs : Sr. Millo, te tota la raó amb el que diu, tota, espero que els ciutadans ho valorin i ho tinguin en compte en les properes eleccions autonòmiques ja que només si el Partit Popular te un paper rellevant i decisiu en el pròxim Govern de Catalunya la supressió d'aquest impost serà una realitat.

Fina ha dit...

Estic d'acord que ha sigut una reforma minsa i amb preses, a més amb tot el rebombori que han fet tothom creu que l'han suprimit, i fins juliol de 2011 no vaurem el resultat de la petita reforma.
En el Congrés dels diputats faren faltar representant del PP, es va perdre per 6 vots, va ser una oportunitat perduda com tantes d'altres al parlament de Catalunya.