Enric Millo insta a CiU a aclarir “si estan o no disposats a mantenir el compromís electoral de suprimir l’impost de successions”

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha instat avui a CiU a aclarir “si estan o no disposats a mantenir el compromís electoral de suprimir l’impost de successions”. Millo ha fet aquesta declaració després de presentar al Parlament una proposició de llei per suprimir l’impost. “Cal recordar el compromís d’Artur Mas no només en campanya sinó en seu parlamentària”, ha afegit.

Millo ha explicat que la proposició del PPC té un article únic: que sobre la quota íntegra de l’impost s’apliqui una bonificació del 99’9%. “Perquè és un impost injust i desfasat que genera un efecte discriminatori amb altres Comunitats Autònomes que ja l’han suprimit”, ha assenyalat.

“Aquesta és una proposta que porta defensant el PP des de fa anys i que també va ser compromís electoral de CiU en aquesta darrera campanya, entenem per tant si no ens donen suport es produirà un incompliment flagrant d’una promesa electoral”. En aquest sentit el portaveu popular ha demanat que CiU “doni la cara i actuï”, tot i que “molt ens temem que, com amb d’altres qüestions que estan modificant i incomplint, amb aquesta promesa passi el mateix”.

Millo ha dit que “no volem que passi el temps i no el Govern no faci res en aquest tema”, per això “ens posem a disposició del Govern per tirar endavant aquesta proposta”. El portaveu popular ha recordat que aquesta és la 6ena proposició de llei que presenta el PPC al Parlament en el que portem de legislatura, “totes elles amb propostes per sortir de la crisi econòmica”.

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat, Enric Millo ha afirmat que “el Govern els està retardant massa” i que “el Govern ha de moure fitxa per començar a treballar amb rigor sobre els comptes”. “Si el canvi de política econòmica i fiscal per sortir de la crisi i generar ocupació el fa de la mà del PSC serà sota la seva responsabilitat. Difícilment es pot fer amb els responsables de generar aquesta situació caòtica de dèficit i endeutament”, ha conclòs.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

DESLOCALIZACIONES --> Hay quien dice "Es difícil que los inmuebles, principal forma de mantenimiento de la riqueza, se muden a Madrid para no pagar sucesiones".
No obstante, hay que tener en cuenta que lógicamente lo que se deslocaliza no es el inmueble en si, si no por ejemplo (y especialmente en casos de cierto calibre):
a) El importe conseguido cuando se venden unos inmuebles y a continuación se compran otros en Madrid, Valencia, Navarra o Euskadi.
b) Cuando unos padres con liquidez previa en vez de comprar una segunda, tercera o cuarta residencia en Catalunya, las adquieren directamente en Madrid y a continuación las donan a sus hijos, sin que la Hacienda catalana vea ni un solo euro.
c) Cuando un empresario que ha de construir una fábrica, posiblemente la instale en Madrid y genere empleo para la población de allí.
d) Cuando mediante estratégicos cambios de residencia (especialmente por personas jubiladas de patrimonio elevado, altos ejecutivos, profesionales cualificados, artistas, deportistas, etc), los diferentes impuestos del sistema tributario se acaban quedando agregadamente en otra Comunidad Autónoma.
e) etc.
CONCLUSIÓN --> EL IMPUESTO SOBRE SUCESIONES Y DONACIONES DEBE SER SUPRIMIDO URGENTEMENTE, PARA QUE CATALUNYA NO SE CONTINUE DESCAPITALIZANDO.

Anònim ha dit...

IMPLANTACIÓN GRADUAL --> Para que otras fuerzas políticas puedan apoyar o abstenerse en la votación de esta ley, ¿Por qué no se planifica que la bonificación en cuota sea del: 65-%75% DESDE 1/1/2011, 85% DESDE 1/1/2012 y 99,9% A PARTIR DE 1/1/2013?.
De esa manera cada partido cumpliría con sus compromisos y a la vez se avanzaría en parar las deslocalizaciones de capital, así como en acompasar la supresión del impuesto a la paulatina superación de la crisis económico-financiera.