Roda de Premsa d'Enric Millo, Portaveu del PPC al Parlament de Catalunya - 22/02/2011


1 comentari:

JORDI HERNANDEZ ha dit...

La ciutat esportiva de Blanes s'ha encarit per mancances en el projecte i imprevisió

L'alcalde troba sorprenents les explicacions de Gisa, com ara que han fet el pavelló més alt del previst

JORDI COLOMER. Blanes
L'alcalde de Blanes, Josep Trias, troba «sorprenents» les explicacions donades per l'empresa Gisa per justificar l'encariment de la ciutat esportiva en uns cinc milions més del previst. Entre els motius de l'encariment de la construcció, s'han al·legat mancances en el projecte, imprevisions, i el que és més sorprenent, l'edifici s'ha fet més alt del previst. L'alcalde ha anunciat també que aviat convocarà el consell de direcció del consorci de l'illa de Blanes per tirar endavant el pressupost del 2008 i «per prendre decisions davant del problema econòmic» existent amb l'encariment de la ciutat esportiva.


+ Obres a l'interior de la ciutat esportiva, fa poques setmanes. Foto: JOAN SABATER

En l'última reunió del Consorci de l'Illa de Blanes, Gisa va presentar el cost final de la ciutat esportiva, que pujava 33 milions d'euros, uns cinc milions més que les últimes previsions. Sorprès per aquests números, l'alcalde va demanar explicacions a Gisa. Finalment, aquesta empresa ha detallat a l'alcalde els motius de l'encariment de l'obra. Vora un milió d'euros s'han hagut de gastar per haver mesurat malament el pavelló, que s'ha fet més alt del previst. Aproximadament un milió tres-cents mil euros han costat les mancances en el projecte, com ara no haver previst la impermeabilitat de les dutxes i haver posat més ciment del previst al pavelló per anivellar-lo. Les modificacions sobre la marxa del projecte han costat un altre milió d'euros, i les exigències no previstes dels bombers i del Consell Català de l'Esport han fet augmentar el pressupost un milió i mig d'euros més.

Davant d'aquestes explicacions, algunes força sorprenents, Trias va declarar-se sorprès. «Em sorprèn que la ciutat esportiva estigués paralitzada durant dos anys perquè s'estava estudiant el projecte, i ara passi això. Ho considero sorprenent», va dir Trias.