El PPC aconsegueix que el Govern presenti els pressupostos abans del 30 d’abril

Millo i Turull signant la moció

Enric Millo: " La moció del PPC que s’aprovarà demà marca la pauta que ha de seguir el Govern en política pressupostària ”

El Partit Popular de Catalunya ha aconseguit avui –mitjançant una moció presentada al Parlament- que el Govern presenti els pressupostos de la Generalitat als grups parlamentaris abans del 30 d’abril. El portaveu del PPC, Enric Millo, ha explicat que la moció s’aprovarà amb unes esmenes transaccionades amb CiU i “marca la pauta que ha de seguir el Govern en política pressupostària”.

La moció insta el Govern a evitar que les retallades i mesures de contenció no afectin als serveis bàsics a les persones, “sobretot pel que fa als serveis que es presten des dels departaments d’Ensenyament, Benestar i Salut”.

Millo ha assenyalat que “la moció també concreta els criteris i prioritats que han de tenir els propers pressupostos”. En aquest sentit, la moció detalla que s’han de concentrar les mesures d’austeritat i de contenció de la despesa en els serveis no essencials i en la despesa corrent. També s’ha de reduir fins al mínim imprescindible les despeses en publicitat, difusió i campanyes institucionals.

Tanmateix insta el Govern a adoptar mesures de reducció i racionalització de la dimensió de l’administració i de supressió i fusió d’empreses públiques i, en aquest sentit, cal elaborar urgentment un Pla específic de racionalització del sector públic no administratiu.