Enric Millo: “CDC s’oblida del principal problema dels ciutadans, la crisi i l’atur, i opta obertament per l’independentisme radical”

El Portaveu del PPC al Parlament de Catalunya i President Provincial del PPC de Girona, Enric Millo, ha valorat avui el Congrés que CDC ha celebrat a Reus aquest cap de setmana i ha assegurat que “el debat no ha girat al voltant del principal problema que tenen els ciutadans com és la crisi, el dèficit i l’atur, sinó que CDC s’ha centrat en la política ficció de l’Estat propi”. D’aquesta manera, segons Millo, “CDC trenca amb una tradició molt valorada fins ara a Catalunya, la de la centralitat i la moderació”.

El portaveu ha assegurat que “amb aquest congrés de transició nacional cap a un Estat propi, CDC opta obertament per la radicalitat en les seves posicions, i abandona el nacionalisme moderat i integrador per instal•lar-se, a partir d’avui, en el nacionalisme sobiranista que vol la independència de la resta d’Espanya”. Per Millo, “avui CDC deixa de representar a la gran majoria de catalans, d’aquests 7,5 milions de ciutadans catalans, que aposten pels valors de la unitat, la convivència i la cohesió cívica”.

El portaveu popular ha explicat que “la fotografia que resumeix el congrés és la del moment final de la clausura, amb la bandera estelada onejant a la pantalla gegant i els crits d’independència”. Per Millo, ”els 1.700 congressistes reunits aquest cap de setmana a Reus s’han trobat per treballar per un nou objectiu: abandonar Espanya i transitar cap a l’Estat propi, sense comptar amb la voluntat de la majoria dels catalans que prefereixen seguir sent catalans i espanyols” i ha afegit que “aquesta és una pretensió absurda que només pot crear frustració, divisió i confrontació”.

Segons Millo “amb aquest missatge CDC vol córrer una cortina de fum per evitar debatre obertament sobre els verdaders problemes que pateixen els ciutadans, la crisi, l’atur i la necessitat de crear ocupació, la qualitat de l’educació i l’accés a la sanitat pública”.

Per tot això, el portaveu popular ha assegurat que “davant d’aquest nou escenari, el PPC es converteix en l’únic partit que pot frenar aquesta deriva independentista que només portarà frustració, divisió i confrontació, i l’únic que aposta per mantenir una posició sòlida i determinant en la política catalana per aconseguir que es mantingui el rumb fix en la recuperació econòmica i la creació d’ocupació”.

Finalment Millo ha conclòs que “mentre uns fan discursos que generen falses expectatives i creen frustració altres treballem intensament en favor dels interessos de tots els catalans i no només dels d’uns quants”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sr.Millo,
Avui l'he escoltat dir a un programa de ràdio que no pensava que hi hagués cap oient que pensés cada dia en la independència de Catalunya.
Li faig saber que jo si que hi penso cada dia, i tal com jo, conec moltes altres catalans que pensen el mateix.
Li agrairia doncs, que com a representant del partit popular, faci passos per a que siguem el conjunt dels catalans els que decidim el nostre futur en lloc de pressuposar els nostres pensaments.
Enric Martori