Enric Millo: “si el Síndic tingués la ètica que reclama als altres, presentaria la seva dimissió”

El portaveu del grup parlamentari del Partit Popular Català, Enric Millo, ha afirmat avui que “si el Síndic de Greuges tingués la ètica que reclama als altres, presentaria la seva dimissió i com que no ho farà, li demanem nosaltres”. En el marc de la compareixença del Síndic al Parlament de Catalunya sobre els polèmics i nombrosos viatges internacionals d’aquest, Millo ha assegurat que “el mínim que hauria d’haver fet avui és posar-se a la pell dels catalans que estan patint necessitat i reconèixer l’error”. “Vostè no només s’ha equivocat profundament sinó que ha generat una gran decepció ètica i moral”, ha afegit. “Els ciutadans no ho entenen i la resta de partits polítics, com sempre, tiren cortines de fum perquè només els interessa tapar el que passa a Catalunya i carregar contra allò de fora”.

En relació a tots els viatges, “que criden l’atenció per l’exotisme d’algunes destinacions”, Millo ha preguntat sense èxit el cost i els detalls, la inversió en temps, les dietes que s’han cobrat, qui ho ha fet, i el benefici que en treia pels catalans, “perquè vostè és Síndic de Catalunya, no secretari general de la ONU”.

Després d’una de les intervencions del Síndic dedicada íntegrament a atacar el PPC per voler fer la seva feina, el portaveu li ha recordat que “vostè ve aquí a rendir comptes, a ser controlat pels diputats del Parlament, a donar explicacions, no a parlar de nosaltres, no s’equivoqui”. En aquest sentit, Millo ha especificat que “no qüestionem la institució sinó l’ús que en fa el Síndic, el problema és quan algú confon la institució amb ell mateix. Respectem la institució i valorem la feina”. “Tampoc no qüestionem el dret del Síndic a participar en una organització internacional, de vicepresident regional de la secció europea de la IOI, però en aquest cas hi ha un abús de dret, són necessaris 50 viatges arreu del món? està suficientment justificat?”. “La seva funció és fer de Síndic de Greuges de Catalunya i enlloc d’això sembla Willly Fog, ha confós els papers”.

Respecte a l’austeritat de la que ha presumit el Síndic durant la seva intervenció, el portaveu popular ha assegurat que “és clar que ha renunciat al cotxe, ja no el necessita, vostè viatja en avió i per anar a l’aeroport amb un taxi en té prou”.

D’altra banda, Enric Millo ha manifestat que “la sindicatura no està sotmesa a un correcte mètode de fiscalització de comptes” i ha anunciat que “plantejarem una modificació de la llei del Síndic, per garantir una manera més eficaç de la fiscalització”. “Les auditories del Síndic, malgrat el que ell digui, ni van a la Mesa del Parlament ni a la sessió plenària”, ha assenyalat. Tanmateix ha anunciat que el PPC demanarà per escrit tota la informació referent a cada un dels viatges

Durant el debat en comissió, Millo ha lamentat que la resta de grups parlamentaris s’hagin centrat en criticar el PPC i no en conèixer en profunditat les actuacions i la informació que s’ha demanat i no ha donat el Síndic, i els ha instat a que “almenys facin referència al que jo he dit i no llegeixin el text que porten precuinat de casa”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El SR. Millo habló ayer en la tv. catalana y dijo que esta crisis no es más que un "problema técnico" del sistema económico capitalista y que dentro de poco todo volverá a funcionar igual de bien que siempre. Al parecer, al Sr. Millo un transplante de riñón también le debe parecer un "problema técnico" que se resuelve con un transplante de riñón y a seguir viviendo como antes. Y dentro de diez años, otra crisis, otro transplante de riñón y a seguir viviendo 10 años más como antes. Y diez años más tarde, otra crisis, otro transplante de riñón y a vivir 10 años más como antes, y así una y otra vez. A un enfermo así no le podemos considerar como una persona normal sino como algo anormal y monstruoso. Pues así es su sistema económico capitalista, necesita un transplante de rinón cada diez años, cuando llega una nueva crisis, para seguir funcionando como antes sin ninguna mejora. En vez de tratar a ese enfermo de su locura, de su estilo de vida malsano que destroza sus riñones, en vez de buscar otras terapìas más sanas y de investigar por qué fallan los riñones, el SR. Millo quiere que en cada nueva crisis económica el sistema se transplante un nuevo riñón y que todo vuelva a funcionar como siempre, como antes.

Anònim ha dit...

Al anónimo anterior: la crisis está provocada por una generalizada cultura del dinero fácil estimulada desde el gobierno inicial de Felipe González con lo que se llamó la "cultura del pelotazo".
Es lo que hay, y ahora, ¿qué hacemos?.
Enric plantea una idea y ahora podemos debatir si es o no la solución: dentro del propio Partido popular hay distintas corrientes que abogamos por diferentes opciones; en cambio tú, comentarista anónimo, te limitas al vacuo mensaje anticapitalista del siglo pasado.
Estamos en la era de la información y la comunicación ¿y todavía hay quien se empeña en elegir entre capitalismo y comunismo?.
Desde el Partido Popular mucha gente, como Enric, trabajamos por una política del bien común en distintos escenarios: es malo, y nada eficaz, mezclar decisiones nacionales con decisiones locales o regionales.
Adelante, Enric, ya sabes que somos mucha gente apoyando un modelo de entrega, ilusión, participación, transparencia y compromiso en la administración de los recursos públicos.
Desde Populares del Matarraña, recibe nuestro apoyo y afecto.