Millo denuncia que “pretenen utilitzar el Parlament de tots com a coartada per cometre una il•legalitat”

El portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, ha denunciat avui que “pretenen utilitzar el Parlament de tots com a coartada per a cometre una il•legalitat”. Així s’ha referit el portaveu a l’anomenat ‘pla B’ del Govern si el TC no permet fer el referèndum del 9N i ho ha qualificat com “un autèntic desafiament a l’Estat democràtic i de dret”. 

Millo ha valorat dues de les propostes de resolució presentades per CIU-ERC afirmant que “no s’haurien d’haver admès a tràmit”. “La primera perquè és il•legal, incomplint el TC sense marc legal que l’empari i la segona perquè destapa l’autèntica farsa, la gran mentida que pretenen portar a terme, utilitzar una institució com el Parlament amb un únic objectiu, la ruptura i la separació”, ha explicat. En aquesta línia ha manifestat que “vostès no defensen el dret a decidir, no volen votar, ja ho tenen tot decidit”. “No els importa la resposta a la pregunta que han formulat, ja la tenen, i necessiten tota la propaganda feta amb mentides i diners públics de tots els catalans per obtenir el vistiplau, la coartada d’una decisió que ja han pres”, ha assenyalat. 

El portaveu popular ha recordat el discurs de presa de possessió d’Artur Mas com a president de la Generalitat en el que anunciava que fixaria rumb de col•lisió. “El final d’aquest camí anunciat no porta enlloc, porta al naufragi, al patiment i a la frustració”, ha afegit. “No hi haurà una altra cosa que la col•lisió de conseqüències imprevisibles de les que vostès, i només vostès, seran els responsables exclusius”, ha denunciat. 

Enric Millo ha detallat algunes de les propostes de resolució presentades remarcant la primera de totes: “el compliment de la legalitat”. “Els catalans tenen dret a saber què passarà, què faran els diputats del PSC, i què faran els 15 diputats d’Unió, si fan el que Duran diu als seus tweets”. 

Per acabar, el portaveu popular ha fet una crida al diàleg, “cada dia que passa és més difícil rectificar però encara està a temps de rectificar”. “Aposti pel diàleg i la llei, i no confrontin democràcia i legalitat”, ha demanat.

1 comentari:

Unknown ha dit...

No debe confundirse República con Democracia, pues aluden a principios distintos, la república es el gobierno de la ley mientras que democracia significa el gobierno del pueblo.

El término democracia proviene del antiguo griego (δημοκρατία) y fue acuñado en Atenas en el siglo V a. C. a partir de los vocablos δῆμος (dḗmos, que puede traducirse como «pueblo») y κράτος (krátos, que puede traducirse como «poder»)

gracias Enric

ramon LLinas vila