Millo ofereix diàleg i entesa a Puigdemont “per buscar solucions en benefici de tots els catalans”

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha traslladat avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la seva voluntat de “recuperar el diàleg i el clima de lleialtat i d’entesa institucional entre el Govern d’Espanya i la Generalitat, que s’havia trencat”. Segons el delegat del Govern, “aquest no és el moment de fer-se retrets, sinó de mirar endavant i buscar solucions en benefici de tots els catalans”. 

Enric Millo ha fet aquestes reflexions després de mantenir la seva primera trobada oficial amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. La reunió, que ha durat més de dues hores i s’ha celebrat al Palau de la Generalitat, s’ha desenvolupat en un ambient “positiu, de receptivitat i cordialitat”, segons ha explicat el delegat del Govern. La trobada ha posat de manifest “la voluntat de les dues parts que hi hagi una relació fructífera entre la Generalitat i el Govern d’Espanya”. “Me’n vaig amb la sensació personal que s’accepta la mà estesa”, ha assenyalat, tot i que ha volgut deixar clar que “les expectatives sobre el resultat d’aquest diàleg són diferents”. En aquesta primera reunió oficial “el que manifestem les dues parts és la voluntat de buscar solucions”. 

En la seva opinió, “ha estat una reunió molt positiva, una bona manera de començar, ja que s’ha posat de manifest voluntat de diàleg i enteniment”. Millo ha admès que “hi ha matisos diferents que no es poden amagar, però malgrat les discrepàncies en aspectes fonamentals, existeix la voluntat de diàleg i de buscar formes d’entesa per trobar solucions als problemes que tenim”. 

A la pregunta de si el diàleg ha de ser sense condicions, el delegat del Govern considera que “no és un problema de condicions, sinó de compromís”. El compromís ha de ser, ha dit, “de sinceritat i de lleialtat, perquè la sinceritat en la relació i la lleialtat institucional i a les regles del joc que entre tots ens hem donat, ens permetrà avançar”. “Si no hi ha confiança no hi ha diàleg”, ha sentenciat. En la mateixa línia ha recalcat que qualsevol diàleg s’ha d’ajustar al marc legal. 

També ha demanat un esforç per reduir els litigis i la conflictivitat entre el Govern i la Generalitat per tal que el clima d’entesa no es vegi afectat en el futur, tot i que ha precisat que “les qüestions que ja estan en via judicial han de seguir el seu curs”. 

PETICIÓ PERQUÈ PUIGDEMONT VAGI A LA CONFERÈNCIA DE PRESIDENTS 

Durant la reunió, Millo ha insistit perquè el president de la Generalitat reconsideri la possibilitat de participar en la Conferència de Presidents. “Val la pena fer tot el possible per facilitar que el president pugui assistir, perquè si no ho fes hi hauria una majoria de catalans que no estarien degudament representats en aquesta Conferència”. 

Des de la lleialtat i la sinceritat, el delegat del Govern ha ofert al president de la Generalitat “una relació constant, fluida i propera”. “Espero –ha dit– que els pocs metres que separen la Delegació del Govern d’Espanya i el Palau de la Generalitat facin desaparèixer per sempre els 600 quilòmetres que separen Madrid de Barcelona”.

El Govern d’Espanya està a Barcelona, no cal anar sempre a Madrid, es pot parlar aquí. Trenquem les distàncies i les barreres i anem a tendir ponts”, ha emfatitzat. 

És cert, ha admès, que “no trobarem solucions d’avui per demà però, poc a poc, podem trobar solucions concretes a problemes concrets i al final trobar una via que permeti resoldre aquesta situació de conflicte".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sr. Millo: esto va a acabar en una guerra, así nos lo parece cuando oimos hablar a criminales de guerra en potencia como Turull, un fanatico peligroso, este Turull, así como el ala más extrema de los indepes, están buscando una guerra contra España y se les tiene que recordar claramente que si provocan una guerra contra España. van a tener que responder como criminales de guerra ante los tribunales internacionales, pero eso a Turull y sus otros sicarios no les importa nada porque están en una carrera loca hacia la destrucción,y como ocurre con frecuencia en este tipo de desesperados, no les importa nada lo que vaya a pasar ni los muertos que vayan a causar.Hay que encontrar alguna manera de encerrar a estos criminales de guerra en potencia como Turull antes de que hagan daño de verdad.